PROTECTORII UCRAINEI?

Sursa: Qui est propriétaire de Zelensky et de Hunter Biden?

27 martie 2022

Cine îi aparține lui Zelensky și Hunter Biden?

Kolomoysky deține Burisma Holdings

 

Persoana reală care a fost binefăcătorul și șeful fiului vicepreședintelui Joe Biden, Hunter Biden, la compania de gaze ucraineană Burisma Holdings, nu a fost directorul general al Burisma Holdings, Mykola Zlochevsky, ci mai degrabă Ihor Kolomoysky, care făcea parte din noul guvern ucrainean instalat, pe care Obama. administrația însăși tocmai se instalase în Ucraina, în ceea ce șeful Stratfor, „CIA privată” a numit pe bună dreptate „lovitura de stat cea mai flagrandă din istorie”.

 

La scurt timp după lovitura de stat din Ucraina a administrației Obama din 2 martie 2014, Kolomoysky, care a susținut răsturnarea lui Ianukovici, a fost numit guvernator al Dnepropetrovskului, Ucraina.

 

Hunter Biden, fără experiență în industrie sau regională, s-ar alătura companiei Kolomoysky Burisma Holdings două luni mai târziu, pe 12 mai 2014.

 

Un studiu din 2012 al Burisma Holdings, realizat în Ucraina de Centrul de Acțiune Anticorupție (ANTAC), o investigație non-profit cofinanțată de miliardarul american George Soros și Departamentul de Stat al SUA, a constatat că adevăratul proprietar al Burisma Holdings era nimeni altul decât miliardarul ucrainean. oligarhul Ihor Kolomoysky.

 

Studiul, care a fost finanțat pentru a descoperi corupția președintelui ucrainean Viktor Ianukovici, a constatat că Ihor Kolomoysky „a reușit să pună mâna pe cele mai mari rezerve de gaze naturale ale Ucrainei”.

Burisma Holdings și-a schimbat mâinile în 2011, când a fost preluată de o companie offshore cipriotă numită Brociti Investments Ltd, apoi mutată sub același acoperiș cu Ukrnaftoburinnya și Esko-Pivnich, două companii de gaze ucrainene care erau deținute și de Kolomoysky de către un intermediar al entităților offshore. în Insulele Virgine Britanice.

 

Oleh Kanivets, care a lucrat ca CEO al Ukrnaftoburinnya, a confirmat Kolomoysky drept proprietar al Burisma Holding în raportul din 2012, spunând: „Privat Group este proprietarul imediat. Această companie a fost fondată de Mykola Zlochevsky cu ceva timp în urmă, dar apoi și-a vândut acțiunile Grupului Privat.

 

Cu alte cuvinte, șeful și binefăcătorul lui Hunter Biden la Burisma Holdings este același oligarh-miliarh ucrainean care a pretins și poziția de patron și binefăcător al lui Volodymyr Zelensky înainte de a deveni președintele Ucrainei.

Kolomoysky deține 1+1 Media Group

 

Kolmoysky, care are în prezent o avere netă de 1,8 miliarde de dolari, făcându-l pe locul 1.750 ca cea mai bogată persoană din lume, deține acțiuni în sectorul metalelor, petrolului și media, unde are o lungă istorie de dragoste cu președintele ucrainean Volodymyr Zelensky.

 

De ani de zile, compania lui Zelensky a produs emisiuni pentru rețeaua de televiziune a lui Kolmoysky, 1+1 Media Group, unul dintre cele mai mari conglomerate media din Ucraina.

 

Zelensky a atins faima națională înfățișând un președinte într-un sitcom de televiziune de succes intitulat Servitorul poporului, care a fost difuzat pe un canal deținut de Kolmoysky.

 

În 2019, canalele media ale lui Kolmoysky i-au dat un mare impuls campaniei prezidențiale a lui Zelensky, în timp ce Kolmoysky chiar i-a oferit lui Zelensky securitate, avocați și vehicule în timpul campaniei sale.

Bodyguardul și avocatul lui Kolmoysky l-au însoțit pe Zelensky în timpul campaniei electorale, deoarece Zelensky era condus cu un Range Rover aparținând uneia dintre companiile lui Kolmoysky.

 

Pandora Papers arăta că președintele ucrainean Volodymyr Zelensky și partenerii săi de producție de televiziune au fost beneficiarii unei rețele de afaceri offshore create în 2012, în același an în care compania de producție a lui Zelensky a încheiat un acord cu grupul de mass-media Kolomoysky, ea ar fi primit 41 de milioane de dolari în fonduri de la Kolomoysky.

 

Rivalul politic al lui Zelensky, președintele Petro Poroșenko, a comentat legătura lor în timpul campaniei electorale: „Soarta a intenționat să mă pună în competiție cu marioneta lui Kolomoyskii în turul doi al alegerilor. »

 

După victoria lui Zelensky, Kolomoysky, care petrecuse ultimii ani trăind între Israel și Elveția, s-a întors în Ucraina pentru a întreține relațiile cu noul președinte, numind peste 30 de parlamentari în noul partid al lui Zelensky și păstrându-și influența, cu mulți dintre ei în parlament.

Kolomoysky finanțează batalioanele Azov, Aidar și Dnipro

 

Igor Kolomoysky a fost un susținător important al Batalionului Azov încă de la înființarea acestuia în 2014. De asemenea, a finanțat miliții private precum batalioanele Dnipro și Aidar și le-a desfășurat personal pentru a-și proteja interesele financiare.

 

Al Jazeera:

 

Înainte de a deveni parte a forțelor armate ucrainene, cine a finanțat Azov? Unitatea a primit sprijinul ministrului de interne al Ucrainei în 2014, deoarece guvernul a recunoscut că propria sa armată era prea slabă pentru a lupta împotriva separatiștilor pro-ruși și s-a bazat pe forțele paramilitare voluntari.

 

Aceste forțe au fost finanțate de oligarhi privați, cel mai cunoscut fiind Igor Kolomoisky, un magnat energetic miliardar și apoi guvernator al regiunii Dnipropetrovska.

 

Newsweek:

 

Grupările naționaliste ucrainene de dreapta comit crime de război în teritoriile controlate de rebeli din estul Ucrainei, potrivit unui raport al Amnesty International, deoarece în presa locală au apărut dovezi că milițiile de voluntari și-au decapitat victimele.

 

Voluntarii înarmați care se numesc Batalionul Aidar „au fost implicați în abuzuri pe scară largă, inclusiv răpiri, detenție ilegală, rele tratamente, jaf, extorcare și posibilă execuție”, a spus Amnesty…

 

Batalionul Aidar este susținut public de oligarhul ucrainean Ihor Kolomoyskyi, despre care se spune că finanțează și batalioanele de voluntari Azov, Donbas, Dnepr 1, Dnepr 2, care funcționează la ordinele de la Kiev.

Reuters:

 

Unele dintre batalioanele private ucrainene au pătat reputația internațională a țării cu opiniile lor extremiste. Batalionul Azov, finanțat parțial de Taruta și Kolomoisky, folosește simbolul nazist Wolfsangel drept logo, iar mulți dintre membrii săi au în mod deschis opinii neonaziste și antisemite. Membrii batalionului au vorbit despre „a duce războiul la Kiev” și au spus că Ucraina are nevoie de „un dictator puternic pentru a veni la putere, care să poată vărsa mult sânge, dar să unească națiunea în acest proces”.

 

Batalioanele lui Kolomoysky bombardează civili în Donbass

 

Regiunile Luhansk și Donețk includ o regiune mai mare cunoscută sub numele de Donbass. În mai 2014, la scurt timp după lovitura de stat de la Maidan a administrației Obama, cele două regiuni au organizat un referendum privind secesiunea de Ucraina, în care 96% din Lukansk și 89% din Donețk au votat pentru crearea a două noi entități independente în estul Ucrainei.

 

Moscova a spus că votul reflectă „voința poporului”, dar Uniunea Europeană a numit alegerile „ilegale și ilegitime”, care s-au transformat rapid violent și au escaladat într-un conflict total între forțele separatiste susținute de Rusia și armata ucraineană și pro -militii guvernamentale.

 

 

Acest articol a fost publicat în Articole, Autori și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.