Cercul Militar Oradea – Centenar: 1919 – 11 octombrie – 2019

Dedic această carte tuturor camarazilor și nepoatei mele Bianca Andreea, la aniversarea a 6 ani, cu părerea de rău că nu am putut răspunde mai mult chemării sale, când scriam această poveste: „hai bunicule să ne jucăm

Col. r. Dr. Constantin Moșincat, Cercul Militar Oradea – Centenar: 1919 – 11 octombrie – 2019, Editura Primus, Oradea, 2019 (format 17×24, 354p.+ 13p foto,color)

Foarte aproape de sufletul ostașului, chemat să vegheze la frontiera de vest a românilor, vine chemarea ca sfântă poruncă să apere glia și neamul. În momentele de cumpănă, ostașul și-a asumat și jertfa ca erou, pentru ca să desăvârșească lucrarea visată, inițiată, trudită, câștigată prin luptă, proiectată și încă neterminată de strămoși: libertatea și neatârnarea. Am descoperit că elita ofițerimii armatei române era  deprinsă în traiectoria ascensiunii în carieră și cu „bătaia” armei cuvântului, cu spiritul fin, cu maniere alese, de saloane rafinate, cu principii după care s-au călăuzit,  stăpâniți de o credința tare care i-a fortificat moral ca oameni și a șlefuit caractere admirabile.

Citește cartea aici.

Galeria foto aici

Filmul evenimentului aici.