AMĂRĂCIUNE – DEZAMĂGIRE – NEPĂSARE POLITICĂ!

Amărăciunea oștirii

Col. (r.) Fl. Șinca

Vă dați seama de gravitatea situației actuale a militarilor în rezervă și retragere?
Nu a fost un protest politic și e foarte bine. După zisa unui jandarm care evaluează bine mulțimea, am fost vreo 4000.
Puterea actuală e un bun agent al Rusiei!
Cu război la frontieră, cu trupe NATO în țară, cu general de armată președinte al Senatului, cu președinte trântor de zece ani, militarii sunt nevoiți să-și strige nemulțumirile în fața guvernului!
Incalificabil și foarte grav.
Am auzit inclusiv epitete precum: tâlhari, bandiți, hoți, mincinoști, javre ordinare, putori, îmbuibați…
Foarte grav.
Am văzut azi acolo putonieri și generali, foști secretari de stat, directori mari și mici, șefi de arme, comandanți de armate, piloți, șefi de poliție, tot felul de oameni cu care m-am revăzut.
Am văzut elită militară umilită, cu pantofii în asfaltul fierbinte.
Am văzut în scaun cu rotile și oameni suferinzi care nu mai apucă revelionul, jur!
Unii au venit cu un cazan de autobuz de la Satu Mare sau Iași și le-a trecut os prin os să ajungă de la sute de km.
Dar știu că e și durere în cot. Unii stau nepăsători, inactivi, comozi în fotolii, înjură dar așteaptă de la alții. Mai mult – tupeu maxim – mai și jignesc.
Ce-ați obținut?
Amărăciunea oștirii e mare.
Scadența încă nu a venit.
Putoarea de putere pnl-psd e un bun agent putinist.

 

Și orădeni au fost acolo…

***REACȚIA UNUI COLEG – O.U ***

Și eu am fost la mitingul de protest din P-ța Victoriei. Foarte corecte observațiile d-lui col. Respect!
Nu pot fi de acord cu șablonul: …. Guvern putinist și nu din dragoste pentru Putin sau ruși. Ca un bun moldovean, ce mă simt și cred că sunt, nu pot să-i agreez decât dacă ne restituie Tezaurul României și sprijină refacerea Daciei strămoșești. Pentru rest îi pot ierta sau, mai bine zis, ne putem ierta reciproc.
Revin la ideea de bază. Noi nu știm cine este în spatele acestor decizii. Nu cumva să credem că tembelii de, așa ziși, conducători români sunt cei care fac și desfac toate cele. Fals, fals!!!!!!!!
Mi-aduc aminte că în 1995 când am făcut parte dintr-o delegație militară din AISM și am fost la Academia lor militara de la Fort Leavenworth printre cei care ne-au primit era și o femeie col. reprezentanta Departamentului de Apărare, o tipă rigidă, voia să pară modestă, însă nu era nici pe departe, se dădea specialistă în probleme de Artă Militară, dar nu era.. Într-o concluzie finală ne-am dat seama că era ofițer de informații. Ea a scăpat în diversele discuții, avute cu delegația română, următoarea afirmație: “voi militarii români aveți o pregătire temeinică în pregătirea de stat major, dar, daaarrrr sunteți îndoctrinați cu un naționalism feroce, iar noi nu vom accepta așa ceva, prin urmare va trebui să luăm măsuri”. Nu după mulți ani a urmat Lg. 164, parcă, a pensiilor militare care avea în vedere recalcularea și actualizarea ori de câte ori se mĂreau soldele activilor. Marea tentație care a dus la exodul masiv …..etc, etc. În prezent ne chinuie pe cei care nu mai avem valoare de întrebuințare și aplica o legea diferită pentru cei aflați în rezerva Armatei deoarece au, încă nevoie de ei pentru viitorul război ce îl vor duce în vederea obținerii accesului la viitorul rezervor de bogății pe care îl reprezintă imensul teritoriu al Russiei și, respectiv, Oc. Arctic.
Am redactat, toate astea, nu pentru a mă da mare un fel de știe tot, ci pentru a spune un adevăr crunt. La ordinul lumii atlantoide ne extermină…. pas cu pas, vorba idiotului….
Așa ca fapt divers.

De ce s-a pus acest miting la ora 13.30 când temperatura aerului era de peste 31 de grade de se topea, la propriu, asfaltul sub tălpile participanților și de ce într-o zi de vineri, la ora când, la Guvern, nu mai erau nici femeile de serviciu?

Răspuns – pentru exterminare, da, da… am proprietatea termenilor folosiți. Oameni gârboviți, foarte modești în îmbrăcăminte, deși demni în atitudine și comportament. Mulți au plecat, practic, de la ultimul lor miting. O spun cu tristețe și mare durere în suflet.
Doamne Ajută!

O.U.

*** ȘTIRI PE SURSE***

„Cu rezerviştii urmează să avem o întâlnire. A fost anunţată, au fost la Ministerul Apărării. Este o solicitare…este pentru prima oară când, cu indicele de inflaţie de 13,8%, am prins şi pensiile militarilor, până acum era în funcţie de cât are fiecare minister. Există şi o soldă de grad care s-a dat pentru cei care sunt în activitate. Dânşii solicită ca acea soldă de grad să fie mărită. Acuma, celor din activitate, statul le-a dat la începutul anului, 5%, ca şi mărire, celor de la pensie li s-a dat indicele de inflaţie. Totuşi ca să rămână atractivă meseria de purtător de uniformă, am decis în Guvern să venim cu această soldă de grad. Normal că întotdeauna ne dorim mai mult, dar nici modificări, pentru că tocmai ce am terminat cu Legea pensiilor, nici nu pot veni cu modificări la Legea pensiilor după ce de abia am aprobat-o şi a fost închisă ca şi jalon în PNRR. Şi atunci o să găsim altă zonă de compensare”, a declarat Marcel Ciolacu, într-un interviu realizat la România TV, la volanul maşinii sale, într-o plimbare prin Bucureşti.

El a subliniat că un interes major al statului, în acest moment, este ca meseriile practicate de angajaţii MApN şi MAI să fie cât mai bine plătite şi să devină cât mai atractive, având în vedere deficitul de personal.

„Cred că o abordare în funcţie de plafoanele de pensii trebuie avută. (…) Legea este egală pentru toţi, de asta şi venim cu noua lege a pensiilor, ea nici nu a fost pusă în aplicare şi acum să vin să o modific, par neserios în faţa Comisiei, dar am cerut şi de la MAI şi de la MApN o analiză să vedem cum încadrăm anumite pensii. Nu mai pot să vin să majorez când ai 20.000 de lei pensie”, a declarat Ciolacu.

Un protest al rezerviştilor militari s-a desfăşurat vineri după-amiază în Piaţa Victoriei, principala revendicare fiind majorarea soldei de grad la nivelul acordat angajaţilor din MApN şi MAI aflaţi în activitate.

 

*** De ce au protestat rezerviștii la București? ***

DE CE AU PROTESTAT PENSIONARII MILITARI AZI LA BUCUREȘTI?
Mass-media din România este total controlată și mituită politic. Un mare și neobișnuit protest azi la București de care politicienii nu se sinchisesc, obișnuiți ca ”marea mută” să nu comenteze politica dezastruoasă și nedreptățile impuse rezerviștilor. Pentru că mass-media românească mituită nu a relatat despre ineditul protest am căutat surse de informare străine. Și iată ce am găsit într-o publicație rusească: De ce au ieșit pensionarii români în stradă, înaintea alegerilor de duminică?

Armata României nu este un pericol pentru Rusia, are efective mult reduse, nu are rezervă, iar potențialul risc este reprezentat de mijloacele / armele occidentale și trupele NATO.
Articolul online conține traduceri aproximative ale revendicărilor celor care au ieșit în stradă pe 9 mai, Ziua Europei, Ziua Independenței României și Ziua Victoriei împotriva fascismului și nu li s-a rezolvat NIMIC, fiind duși cu vorba de diversioniștii din conducerea armatei române. Cărora nu le pasă ce ar zice Biden, Macron, Stoltenberg și nici Putin dacă ar ști să citească pancartele cu aprecierile primite de politicienii români și revendicările pensionarilor militari din armată și interne de azi 7 iunie 2024, la un protest mai amplu decât cel din 9 mai. Fiindcă mai-marii NATO nu au invitat și pe Putin la comemorarea a 80 de ani de la debarcarea din Normandia pentru eliberarea Europei de fascism, ne-am gândit să relatăm noi despre al doilea eveniment al zilei cu conotații militare actuale pe continent.
Cele ascultate și citite azi în capitala României în fața clădirii guvernului, traduse de corespondenții noștri din Ucraina și Moldova care au supravegheat evenimentul de la București, sunt destul de grave și explică aprecierea noastră sintetică de la începutul articolului. Este vorba de bătaia de joc a guvernanților și parlamentarilor față de pensionarii militari din cel mai ”activ și fidel partener militar al SUA din Europa” – citat din președintele pe ducă sau turist al României după recenta vizită la Washinton, unde a primit un globuleț de la o asociație belicoasă și s-a angajat să cedeze Ucrainei un sistem de rachete Patriot pentru a ataca obiective din Rusia, deși și-a pierdut speranțele pentru fotoliul de lider al NATO.
Ce înseamnă această bătaie de joc se putea citi pe pancarte, asculta în lozinci și postările de pe grupurile Facebook ale pensionarilor militari români. Ne este jenă de aceștia că le dezvăluim revendicările fără acordul acestora însă acestea nu constituie secrete militare ale unui stat care amenință Rusia așa că puteau fi totuși prezentate public de mass-media vândută din România:
– recent, prin OUG nr. 26/2024 guvernul a mărit mult solda de grad a militarilor activi, dar nu și a cadrelor militare în rezervă și în retragere (pensionarii militari), asta însemnând de ex. că un caporal are solda de grad de peste 1300 lei în timp ce a unui general la pensie este de 410 lei!!! Aceasta în condițiile în carea Statutul cadrelor militare prevede că gradul militar este unic pentru aceste categorii de militari, ultimul fiind valabil pe viață, până la ultima goarnă și care fostul militar cu jurământ față de țară nu mai poate răspunde: gata de luptă! pentru că e gata de tot, s-a dus la armata din cer; solda de grad este componentă a pensiei militare și prin aceasta s-a ajuns limita răbdării pensionarilor militari sătui de nedreptăți și discriminări, abuzuri și persecuții din partea politicienilor, pentru că nu s-a vrut actualizarea valorii financiare a gradului militar al pensionarilor militari după creșterea celui al militarilor activi de foarte mulți ani!
– din 2010 până în 2017 solda de funcție a fost înghețată prin oug anuale, rămânând tot la valoarea din decembrie anul precedent, a crescut cu 10% în iulie 2017 apoi iarăși a fost înghețată până în prezent, în timp ce salariul minim net, cel mediu și cel brut la civili a crescut permanent, valoarea punctului de pensie crește și el corespunzător, în timp ce pensiile militare se indexează uneori deloc, alteori parțial sau în întregime cu inflația, după bunul plac al guvernanților, mai ales în anii electorali.
– după ce în 2010 au hotărât acordarea unor ajutoare la pensionarea anticipată a militarilor, ca să scape de cei mai în vârstă care îi costau prea mult, guvernanții au decis că pot să-i păcălească și după pensionările masive încurajate au decis prin aceleași oug anuale să nu mai acorde acele ajutoare, iar din 2017 au hotărât să le și elimine din lege! De 7 ani nu sunt acordate pentru cei pensionați între 2001- 2017, ba, mai multă hoție, la cei care au dat în judecată MAN și MAI, în loc de solda funcției de bază de la data pensionării, cum spune legea, de ex. dec. 2016, li s-a calculat la valoarea din dec. 2009, stabilită arbitrar prin acele oug anuale!
– din 2022 de când partidul soroșist- globalist USR a pus într-un plan PNRR aprobat de CE, ca formă de cedare a suveranității de către trădătorii care guvernează România de 34 de ani, așa-zisa reformă a pensiilor și eliminarea celor speciale, au considerat că această reformă trebuie să-i vizeze aproape numai pe pensionarii militari, mințindu-se că militarilor nu li se reține contribuția de asigurări sociale de 25% ca la ceilalți salariați, deși acest lucru se face prin art. 31 din legea nr. 223/2025 a pensiilor militare, numai că, spre deosebire de civili, această contribuție se reține la Bugetul de stat, de unde sunt plătite apoi pensiile militare, și nu la Bugetul de Asigurări Sociale, cu care militarii nu au treabă și deci, față de care nu trebuie și nu se poate invoca necontributivitatea. Și așa contributivitatea la ceilalți este parțial o minciună, pentru că este doar din 2001 și nu s-a ajuns ca cineva dintre civili să aibă perioadă de contributivitate completă de 25 de ani, cum se pretinde, pentru că multe categorii sociale nu au contribuit ca agricultorii, cooperatorii, iar alții au fost scutiți total sau parțial de contribuții, pentru că anual bugetul de asigurări sociale din acele contribuții nu ajunge pentru pensiile civile și permanent este completat de la bugetul de stat, pentru că și prin legea nouă a pensiilor 360/2023 prevede componente ale pensiilor care nu au nici o legătură cu contributivitatea- punctele de stabilitate și alte sporuri. Aceste minciuni sunt rostogolite mereu de 2 ani în defavoarea militarilor și guvernanților sau civililor nu le pasă că militarii îi acuză de aceste minciuni și abuzuri;
– culmea acestei interpretări, a falsei necontributivități la pensie a militarilor, a dus prin legea 282/2023 la o impozitare progresivă că 5 sau 10% în plus la bugetarii cu pensii calculate legal la valori de peste 44000 lei sau 7200 lei, dar care a ajuns să se aplice aproape numai la pensionarii militari pentru motivul falsei necontributivități expuse mai jus!
– pensionarii militari au mai protestat decent și liniștiți și cu alte ocazii, pentru alte abuzuri și discriminări împotriva lor, au dat în judecată ministerele, dar se pare că s-a ajuns la o înțelegere gravă cu justiția, ca magistraților să li se dea salarii și pensii exagerate comparativ cu militarii și polițiștii care își riscă viața pentru țară pentru drapelul pe care au jurat, dar mai ales pentru steagul NATO sau al altor țări, unde sunt trimiși obedient drept carne de tun!
– s-a ajuns însă la depășirea oricărei răbdări și înțelegeri din partea pensionarilor militari prin șirul tot mai extins de abuzuri și jefuirea dreptului la pensie, discrimănările față de civili, după o carieră plină de restricții, incompatibilități, interdicții, sacrificii, iar actualii politicieni și-au bătut joc din ce în ce mai mult de militari; astfel s-a ajuns la structurile militare și așa puține să fie cu o încadrare insuficientă, prost dotată, resurse reduse, numiri de șefi obedienți politic, ceea ce a redus foarte mult atractivitatea pentru o carieră militară profesionistă sau de voluntari, dar mai ales la lipsa rezervei de trupe pentru că acești militari nu vor face nici un gest pentru conducătorii armatei și țării care îli bate joc de ei de peste 10 ani, astfel încât cheamă tot mai multe trupe străine costisitoare să descurajeze agresiunile Rusiei și altor potențiali beligeranți!
– oare marile puteri militare din NATO și alte țări occidentale, de la care politicienii români obedienți execută ordine fără crâcnire punând țara trădată în pericol, știu despre aceste riscuri ale aliatului lor ”fidel” și acceptă ca acesta să-i mintă și să nu aibă o rezervă a armatei reală, loială și puternică? Sau poate unele chiar asta își doresc, s-ar putea să tragă concluzia unii adversari din est!

Și atunci care ar fi soarta țării?
În lipsa informațiilor din presa română și cea străină din România, cu traducători care nu stăpânesc suficient limba română, atât au înțeles corespondenții noștri de la al doilea eveniment militar al săptămânii în Europa, marele protest al pensionarilor de la București, când în Franța zeci de șefi de state și guverne comemorau zâmbitori și incestuoși debarcarea din Normandia a trupelor aliate acum 80 de ani, promițând ferm să fie din nou promotorii oricărui război pe bătrânul continent dacă guvernarea mondială le-o cere, sacrificând alte generații de europeni chemați din nou la urne în aceste zile să-și aleagă parlamentari pașnici și constructivi pentru popoarele lor!
Până la primirea unor răspunsuri oficiale la aceste revendicări și publicarea unor explicații în presă, nu putem să nu informăm românii cu protestul de azi de la București al pensionarilor militari și ne prezentăm scuze pentru unele greșeli de traducere din limba română în cea rusă sau ale altor agenturi străine, via Radio Erevan.
Vom reveni cu amănunte sau clarificări în pauza dintre episoadele războiului din estul Europei, ale Olimpiadei de la Paris și Campionatului European de fotbal.

Revenim cu o completare serioasă: aceleași revendicări au fost susținute și de polițiști și de funcționarii publici cu statut special din penitenciare.
Acest articol nu urmărește influențarea alegerilor din României, românii neinformați, mințiți sau ignoranți își merită soarta dacă nu s-au săturat de imoralitatea partidelor politice românești de la putere în ultimii 34 de ani! Cu atât mai mult militarii și polițiștii activi și pensionari! Înseamnă că le place chiar acest tratament! Și lor și familiilor lor care vor vota în acest an electoral…
Nota bene: acest articol nu este un pamflet sau fake-news, ci o realitate pur și simplu sfidătoare și ascunsă mafiot de puterea din România prin mass-media mituită, nu numai acum înainte de alegeri, ci și cu alte ocazii.
Rugăm ca cei interesați să difuzeze la maxim această informare pentru a nu fi blocată de cei acuzați și pentru o corectă informare a cetățenilor conform drepturilor din Charta Națiunilor Unite, Tratatului UE și altor norme de drept internațional.

Acest articol a fost publicat în Articole, Autori și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns