ARMATA EXECUTĂ, SAU EXECUTATĂ

Da, acesta este principiul de când există armata, ca instituție organizată.

Așa am învățat și făcut mereu. Până când, odată prin decembrie 89 comandantul Suprem a băgat armata într-o  „mocirlă politică”, din care nu prea a mai ieșit. Când e pericol mare, zice mareșalul de Xaxa, atunci se îndreptă privirile și speranțele spre oștirea salvatoare, apoi când pericolul a trecut sunt abandonați ca „mantaua muiată de ploaie”!

Actuala pandemie, tratată în stil de alertă civilă, a mai avut câte un „pansament” militar, prin doctorul general trimis în focarul incipient de Covid de la Suceava, l-a salvat … „Flutur”-ii și ,  au întins un cort la Ana Aslan și salvat niște vieți,   apoi… (vezi aprecierea aliniatului anterior)

Au provocat criza Politică, în războiul fraticid dintre aleșii neamului, în care unii (PNL, USR) se cred mai aleși decât ceilalți – din PSD, AUR, (stigmatizați de cel care ar trebui să fie mediatorul tuturor – președintele Iohanis ca „ciumă roșie”, „extremiști”). Se sfâșie de bine ce le este și nu ezită să facă apel: „dragi români”! Cât poartă de grijă românilor o vor simți-o pe pielea lor.

Treaba e că iar au băgat în „troaca politică” un OM, ridicat la demnitatea de General al Armtei României. La urma urmelor trebuie să recunoaștem că oricât s-ar „cocoța” doamna ministru secretar de stat, tot nu are știința strategiei ca generalul Ciucă care în mod onorabil a servit Țara ca Ostaș, cu Cinste și Devotament. Acuma, Țara, prin dl. președinte, în loc să profite de pe urma învățăturii și experienței sale militare îl vâră în POLITICĂ!

N-am nici o teamă că, generalul Ciucă are simțul ordinii, disciplinei, al lucrului chiar bine făcut! În armată se conduce după legi, regulamente și ordine. Strict și ferm! Haosul nu poate fi combătut cu vorbe de urgență, aplicabile de …luni. Așa totul ar fi transparent, legal, ordonat. Se vrea oare așa ceva?

Dar am ferma convingere că nu-l vor lăsa nici să facă guvern, necum să poată conduce. Găleata cu bani, o vor răsturnată în poala PNL-ului. (De parcă ceilalți români care n-au votat cu ei nu-s de pe aceleași plaiuri mioritice). Odată ce ar ajunge premier se schimbă datele problemei, premierul Ciucă ar comanda și toți ar fi obligați să execute. Și cel mai important lucru în procesul de decizie, după cum sunt ferm convins că știe, este controlul. Așa ar cam trebui să fie, dar până acolo e cale lungă, bătucită de politichia ultimilor 30 de ani de Orban, Băse,  … Se contestă un OM care aprobat în carieră că este capabil să îndeplinească orice misiune. A lua și pune în vârful pixului pe generalul ce nu-l cunoști nu este o dovadă de seriozitate. Așa aș zice: ce calități strategico-politico-morale i-au recomandat pe Iohanis, Câțu, Orba, Cioloș, Barna… Sau pe cei mânați de vântul voturilor la Bruxeles? Mai multă modestie n-ar strica!

La cum se vede  tabloul public, de la balconul meu, încă n-a murit speranța, încă se poate. ÎNCREDEREA de care se bucură Armata și Biserica, ar fi momentul să fie folosit în interesul Românilor. Specialiștii  să fie executanții guvernamentali. Odata, ce mult a trecut, se striga ARMATA E CU NOI!, și se ridicau rugăciuni spre Bunul Dumnezeu. Semn că poporul simte, și nu uită. Lăsa-ți-l dar pe Ciucă să facă guvern și să scoată România din necaz!. Dar lăsați-l să facă Spitale, Școli, Grădinițe, lăsați-l să așeze sămânța bunăstării și speranța zilei de mâine…Un comandant poate duce soldatul la Victorie și Glorie, ori la pieire. Dar, până și cel care moare pe front este considerat că și-a făcut DATORIA!

Țineți minte zicerea: Cea mai proastă decizie este aceea ne-luată!

Tare n-aș vrea ca aliniatul întâi să fie cel de pe urmă pentru generalul Ciucă!

Col. r. Dr. Constantin Moșincat

Acest articol a fost publicat în Articole, Autori, Catalog Autori și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.