Moș Nicolae

Din 1969 această icoană, a Sfântului Nicolae, o veghează pe mama!

(Primul meu dar  achiziționat la prima vizită, din Liceul Militar, de la Mănăstirea Putna, oferit mamei în vacanța de Crăciun)

La mulți ani iubită mamă, Moșul să-ți aducă SĂNĂTATE!

Povestea Sfântul Ierarh Nicolae, arhiepiscopul Mirelor Lichiei, pomenit de Biserica Ortodoxă la 6 decembrie, este unul dintre cei mai iubiți sfinți de către credincioși. Sfântul Nicolae este patronul marinarilor și al copiilor, salvatorul celor din temniță și primejdii, ajutătorul săracilor și al celor nedreptățiți.

Odată cu victoria lui Constantin cel Mare asupra lui Maxențiu și cu Edictul de la Milan din 313, care acorda libertate deplină creștinismului, au fost eliberați toți cei întemnițați pentru mărturisirea lui Hristos. Sfântul Nicolae s-a întors la scaunul său episcopal din cetatea Mirei. Sfântul Nicolae atunci când se afla în mijlocul acelei mari reuniuni de ierarhi, la primul Sinod ecumenic de la Niceea, din 325, dovedindu-se un puternic apărător al dreptei credințe împotriva preotului Arie, care care nega dumnezeirea Fiului, și  vedea în Hristos o simplă creatură a Tatălui, și nu pe Fiul lui Dumnezeu întrupat, cea de-a doua Persoană a Sfintei Treimi, a produs o tulburare.

Tradiția spune că Sfântul Nicolae a fost milostiv, gata să ofere ajutor. Obiceiul de a face daruri de ziua sa se datorează bunătății cu care era înzestrat Sfântul Nicolae și obiceiului său de a ajuta pe cei aflați în mari neajunsuri.

După pilda sa se cuvine să fim buni, să fim darnici. Doamna ajută!

Cavaler de Clio

Acest articol a fost publicat în Autori, Fotografii, Tradiții și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.