adevăr

Adevărul cel Adevărat și Adevărul  fiecăruia

Mihaela CD 

 Adevărul e numai unul! Dar… există  acest ”dar” care schimbă și strică tot!

Da,  adevărul este doar unul dar  privit prin alți ochi este interpretabil și atunci capătă nuanțe, umbre, lumini și  devine un adevăr al fiecăruia  așa cum îl vede el.

Percepția  și înțelegerea adevărului  este  mult influențată  de nivelul de cunoaștere și înțelegere al fiecărui  individ. Astfel, fără să știm și fără să vrem folosim filtrele proprii  pe care le aplicăm  în momentul în care aflăm (vedem sau auzim)  un adevăr.  Același lucru poate fi  văzut la fel dar povestit și reprodus diferit pentru că în acel moment, adevărul se raportează la  ceea ce știm,cunoaștem sau credem, la scara propriilor noastre valori. Astfel  fiecare dintre noi  avem un adevăr al nostru, numai al nostru ce poartă un cod unic!

În  ultimii ani în numele evoluției  științei  asistăm la  o răsturnare a  tuturor scărilor de valori  pe care le  cunoșteam și  pe care le-au cunoscut înaintașii noștri  fiind puși în fața  unor așa zise adevăruri – situații  și  decizii  fără precedent. Cine ar fi crezut  vreodată  că omul va  renunța  la propriul său ADN uman?  Nimeni!  Ei bine uite că este posibil  pentru că  am fost conduși pe niște piste greșite  ale  unor ”adevăruri” neadevărate care ne-au distorsionat puțin câte puțin valorile și percepția asupra realității. Schimbări  majore și răsturnări  de valori  au avut loc în mai toate domeniile inclusiv în literatură, artă, muzică  dar mai ales în educație, lucrul cel mai  dureros. SEMNAL DE ALARMĂ!

Imaginați-vă ca dumneavoastră  conduceți lumea și că vreți să o modificați din temelii. Cum veți acționa? Veți încerca să schimbați bătrânii?  NU!  Veți  merge la vlăstari și veți  ataca acolo! S-au mai cunoscut situații în istorie  când părinții   au fost forțați să renunțe la ceva  fiind constrânși de propriii lor copii. Chiar și în perioada colectivizării  copiii de chiaburi au fost dați afară din școli,  părinții  fiind șantajați  să își doneze pământurile, animalele și tot ce dețineau.  Din păcate  aceste  șantaje emoționale se repetă, dar sub o altă formă  însă unii nu le observă  decât atunci când ele devin  extrem de evidente  și deja este prea târziu.

”Sunt adevăruri așa de puțin bătătoare la ochi, încât descoperirea lor este aproape o creație.”(Lucian Blaga) – aceste vorbe  ale lui Blaga sunt  mai adevărate ca niciodată. Cei care au încercat sa scoată aceste  adevăruri la lumina  au fost numiți conspiraționiști. Dar iată ca fiecare lucru spus atunci se confirmă!

Umanitatea  este în pragul falimentului biologic, omul ca și entitate este pe cale de dispariție! În numele științei și al așa-zisului progres în curând  vom fi cipați cu toții ca niște oi. Se mai aud pe ici pe colo câteva  glasuri care țipă disperate dar  care sunt anihilate de  vacarmul gloatei care se zbate între propriile obloane  să-și obțină  traiul de zi cu zi.

Adevărul cel Adevărat  stă ascuns într-un ungher întunecat și plânge  înfundat cu lacrimi de sânge, cu pumnii  strânși  și scrâșnind din dinți. Nu mai îndrăznește să iasă la lumină pentru că  Adevărurile fiecăruia îl iau la bătaie!  Tace și rabdă… dar plânge! Suferă profund așteptând  trezirea celorlalte ”adevăruri”.

Și totuși când vom  avea un  singur Adevăr?

Atunci când se va face Lumină.

Adevărul fiecăruia dintre noi  se va contopi  cu

Adevărul cel Adevărat!                                                                      

Acest articol a fost publicat în Articole, Autori, Catalog Autori și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns