NATO EGAL- SOLDATUL ROMÂN

NATO și România, în caz de război
Rand Paul, Chip Roy și Warren Davidson, republicani, au introdus în Cameră și Senat un proiect de lege care reafirmă faptul că articolul 5 al NATO nu poate trece peste puterile Congresului de a declara sau nu război unei terțe părți.
Celebrul articol 5 este o chestiune care a tot fost aruncată în față de nulitățile NATO-iste de la noi, cei care îmbuibă capetele seci cu ideea falsă că, în cazul în care am fi atacați, NATO ne-ar apăra automat.
Nu, nu este adevărat și v-am demonstrat-o atât cu textul articolului cât și și cu mai multe extrase din dezbaterile de peste Ocean.
Acum însă, prin inițiativa republicanilor, se va statuta obligativitatea constituțională de a se obține avizul Congresului pentru a declara război unui stat.
Asta, tradus, înseamnă că dacă vom fi atacați de cineva, SUA va lupta împotriva acelui cineva până la ultimul român.
Exact așa cum procedează acum în Ucraina.
Halal să ne fie!
Gen (r). Decebal Ilina

(Gl.(rtr.) Decebal Ilina, fost şef al Înzestrării Armatei: Dacă autoritățile române nu se implică să promoveze acest proiect, să-l finalizeze de la țară la țară, s-ar putea să ne confruntăm cu aceeași situație care a existat cu Slovacia, care a avut un interes la fel pentru achiziționarea acestui produs și care, din păcate, a migrat interesul spre Patria, spre Finlanda„.

Armata Română a contractat 227 de blindate Piranha V, pentru care va plăti în jur de 900 de milioane de dolari.

Primele 36 au fost produse în Elveția, iar următoarele se asamblează la Uzina Mecanică București.

133 vor fi complet produse și asamblate în România)

Acest articol a fost publicat în Articole, Autori și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns