Târgul *Gaudeamus*

VENITI, VEDEȚI, CITIȚI, E CARTE PENTRU TOȚI

Ing. Miorița Săteanu

Sunt impresionată de volumul mare de carte expus în standurile editurilor invitate la Târgul de carte *Gaudeamus*

Sunt fericită să văd, să citesc titlurile atrăgătoare și chiar să  răsfoiesc cărțile, pentru ca să simt pulsul creator al poeților și scriitorilor , dar și  oaza plină de cuvinte , fraze sau versuri, care exprimă frumusețea gândurilor, transpuse în volumele prezentate.

Mă fascinează coperțile atrăgătoare, care ilustrează talentul de a înțelege conținutul prin care autorii transmit vizitatorilor dorința de a citit și studia cărțile editate, expuse ordonat dar și în  spiritul simțului de a atenționa publicul despre valoarea documentară a cărților din standurile Târgului.

Labirintul Târgului a dat posibilitatea vizitatorilor de a parcurge , cu interes crescut  toate editurile prezente.  Fiind o străbunică foarte interesată în achiziționarea unor volume specifice copiilor, am poposit la standul deosebit de interesant , foarte viu colorat al coperților, cu titlul foarte interesant și perfect corespunzător dorinței mele , respectiv: ,,SCRIERI PENTRU COPII , DE LA BUNICA”, al autoarei Victoria Furcoiu.

 Am răsfoit și citit, și am admirat ușurința cu care povestioarele se adresează copiilor,  remarcând  titlurile :   ,,Povești  nemuritoare , în versuri”, ,,Povestiri hazlii”, ,,Povești din curtea bunicilor”, *Povești cu secrete* și multe alte volume care deschid orizontul copiilor spre cunoaștere , spre educație, spre deprinderi de comportamente și maniere bune.

Surpriza mare a declanșat-o, cărticica cu titlul foarte inspirat ,,Alfabetul vesel”, concepută pentru a învăța alfabetul, distrând copiii prin desenele care reprezintă literele alfabetului. Se poate declara cu mare bucurie și faptul că autoarea a dăruit copiilor mici (intre 3 și 8 ani),  cartea de ,,Ghicitori pentru copii” – prin care oferă posibilitatea de a-și dezvolta vocabularul și gândirea.  Prin strofa de pe coperta cărții ,,Ghicitori pentru cei mai mărișori”, autoarea atrage atenția asupra mesajului:

,,Gândim, răspundem , ne distrăm

Dacă nu ghicim, aflăm,

Oricum ar fi , învățam!”.

Buchetul Cavalerului de Clio

Volumul ,,Să ocrotim planeta” este o inițiativă  lăudabilă prin mesajul pe care îl transmite sub forma de educație civică pentru toate vârstele. Exprimă starea actuală de poluare a mediului înconjurător, prin neglijența , dezinteresul și lipsa bunului simț, de a apăra natura și a o păstra curată și ocrotită prin toate acțiunile tuturor cetățenilor comunității.

Sunt multe volume expuse, foarte interesante care pot captiva nu numai copiii, dar și bunicii, și străbunicii care au reînviat în minte și în suflet anii  copilăriei lor.

 Proverbul spune ,,Carte avem, parte avem”,  motiv pentru care mulțumim organizatorilor care au oferit cetățenilor posibilitatea de a iubi și  aprecia literatura prin poeții și scriitorii țării noastre.

 Felicitări editurilor care au expus în standurile destinate lor, volume foarte variate și valoroase, care au atras vizitatorii pentru a adăuga la biblioteca personală cărțile preferate.

 

 

Acest articol a fost publicat în Articole, Autori, Cărți, Catalog Autori și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.