Ziua cea nouă

Seamănă cu luna cea nouă. Cu o știre de prima pagină. Doar că ea nu mai vine.

Așa e așteptat Noul guvern al României de la care se așteaptă „mana Cerească”!

După ce s-a strivit încrederea e greu de crezut că aceeași PNL-iști, dar travestiți, sub perdeaua „ciumei roșii” psd-iste, reevaluate de Marele Iohanis, vor face „mare brânză”. Și tocmai acum când or început să se spargă, ori să se răcească conductele, când grâul a fost contractat pe alte meridiane și paralele, când gazul și curentul pleznesc în facturi, pe care cei mai mulți români nu le pot plăti.

Sărbătorilor de Crăciun, cosmetizate parcă, sunt și ele  lovite de Covid, sau mai degrabă de prostia administrațiilor locale?! Păi ce are domnilor primari Covidul cu luminițele pe care vi le „permiteți” doar în centru și  la pomulețul  artificial (n-am greșit că nu i-am zis brad de Crăciun, acela mirosea frumos a cetină de brad). Probabil că și frică vă e să nu capete Covid luminițele, ori ledurile, sau patinele, pe care ar putea aluneca prichindeii în vacanță. Cum și cât ați făcut pfaf „programul de guvernare” în interesul românilor, se vede din guvernarea Orba-Câță (deși ar merita scris numele cu litere mici, pentru a le compara dimensiunea atitudinii manifestată față de români, cum le plăcea să se laude prin târg). Ce restricții aberante se vor mai cere românilor mi-e și groază să mă gândesc.

O să-mi dați exemplul Austriei cu „stai în casă”. Da, deosebirea e că baronii și nobilii austrieci și descendenții lor n-au fost căliți la coarnele plugului precum românașii noștri puși la muncă. Prin urmare și rezistența lor e mai scăzută, și poate chiar degenerată de împerecherea de sânge albastru, altfel decât făcuse Ion al nostru prunci! dar dacă e dispoziție europeană domn Rareș o să zică că „suntem nepricepuți”, că nivelul de „cultură e redus”, ori cine știe mai ce slogane…

Că tot s-a dat răgaz la meditație, o săptămână, de bucuria Zilei Naționale,  bine ar fi să gândim relaxat, dar fără „frică!”, mai cu seamă la grija față de cei ajunși la bătrânețe. Fiți dară Oameni, ar fi îndemnul meu. iar de Crăciun, române să fii bun!

Cavaler de Clio

Acest articol a fost publicat în Articole și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.