OPRIȚI VÂNZAREA PĂMÂNTULUI ȚĂRII !

Vânzarea pământului țării – o crimă ce nu poate fi iertată *

Prof. univ. Dr. Mircea Popa

                Asistăm de mai multă vreme la narcotizarea și anestezierea generală a poporului român. De aproape doi ani  acest popor a fost îndemnat să stea acasă, să doarmă, să hiberneze. S-au închis cele mai multe sectoare de muncă, oamenii au fost trimiși în șomaj nedeclarat, plătiți sau neplătiți. Acest tip de somnolență generală, predicat de la cele mai înalte foruri de stat s-a lăsat ca o negură pe ochii bieților români, ca, în dosul acestei perdele de fum, parlamentul și guvernul să înceapă vânzarea țării bucată cu bucată. În locul „ciumei roșii” ne-am ales cu „ciuma neagră”, adică cu un fel de fiară apocaliptică  care sfâșie ce a mai rămas bun și cinstit din țară, trimițându-ne în coșciuge sigilate la cimitir, în așa fel ca să nu ne mai putem boci nici morții, nici respecta tradițiile. Toate instituțiile politice ale țării au fost neantizate.

În loc să se voteze reducerea parlamentului la 300 de inși, plus 50 de senatori, am avut parte iar de un parlament supradimensionat, costisitor, care mănâncă banii cu lopata fără să facă nimic. E o adunătură de năimiți, de analfabeți, de învârtiți, care cheltuie în neștire banii țării fără folos. N-am văzut în acești patru-cinci ani decât certuri nesfârșite, atacuri mizerabile, dezonorante, și o lipsă crasă de preoccupări pentru chestiunile mari, fundamentale ale țării. Cu un limbaj suburban, grobian de-a dreptul, ei nu fac decât să se atace unii pe alții, ca în mahalalele de unde provin, și unde numele de Ciolacu și Cîțu stau alături de cel al lui Fane Spoitoru. Plângerea permanentă că n-avem bani. Putea fi soluționată repede și eficace: tăierea pensilor speciale la toată lumea (inclusiv la cei care se pensionează la 42 de ani cum am văzut cazul unei tipe hiper-ajunse, sau la magistrați, care, bieții, muncesc la procese decenii lumină!), tăierea subvențiilor pentru partide (sau reducerea lor la strictul necesar), impozitul progresiv, o lege a pensiilor echitabilă. Nimic din toate acestea, deoarece  lauda electorală e mare, iar impotența și mai mare.

Madam Turcan o copiază la sânge pe madam Olguța care ne-a împuiat capul seară de seară, timp de doi ani, cu o miraculoasă lege a pensiilor care n-a venit niciodată. Acest tip de „fâs” e iarăși la ordinea zilei.

Acuma se aude că așa, pe șest, s-a propus vinderea en gros a pământului țării. Păi, oameni buni, acest proiect este un atac murdar la Majestatea Sa Poporul, care ar trebui consultat obligatoriu printr-un referendum!  Am mai avut o astfel de lege, cea a retrocedărilor, care a dus la pângărirea țării, la subminarea autorității statului național, împânzind orașele noastre cu enclave străine, care ne desfigurează demografia, întrucât legea Trianonului a fost călcată în picioare.

Acum, credem că tot din aceeași sorginte, se vine cu propunerea mârșavă să ne ia pământul de sub picioare, să ne înstrăinăm ceea ce aveam mai scump, țărâna stropită cu sânge, sudoare și lacrimi, în care zac oasele strămoșilor și  a celor care au luptat pentru libertatea neamului.

Toate acestea sunt scoase la tarabă de un guvern de handicapați, de nevârstinci, necopți, de imaturi. Cei care se lăudau mai ieri cu viitoare fapte de vitejie, s-au dovedit a fi niște fanfaroni și cozi de topor. N-a venit unul în fața țării să vorbească despre această nelegiuire, care trebuie discutată pe față, în sesiuni de dezbateri prelungite, de către toți șefii de partide, și de către toți înțelepții și iluminații academici pe care îi  avem, pentru ca  toate dedesubturile acțiunii lor mizerabile, ascunse, tot mai învăluită în ceață, să fie, în sfârșit, transparentizată.

Proiectul de lege e astfel gândit ca să vindem la pachet și siturile arheologice, și dovezile continuității (a se vedea statutul capitalei daco-romane Sarmisegetusa) și apropierea de obiective militare, renunțându-se în chip odios la termenul anterior de 45 de zile, infim de mic și el, pentru o moșmondeală de 30 de zile.

Cam la atât s-au gândit acești purtători de ciumă bubonică că ar fi de ajuns ca să cumpere de la bieții țărani, câți mai bătrânesc prin coclaurile țării, bietele lor proprietăți, lăsate de izbeliște de toate guvernele postdecembriste, care au determinat plecarea din țară a tinerilor de toate felurile, golirea satelor, pustiirea puterii neamului.

Din totdeuana țărănimea a fost talpa țării și acum a venit rândul s-o lichidăm și pe aceasta, cu pământ cu tot, astfel ca să nu mai putem vorbi de stat național și de națiune română. Alături de limbă, de istorie comună, teritoriul, pământul moștenit, e una din componentele de bază ale oricărei nații, iar glia națională trebuie venerată și ținută la loc de cinste, deoarece ea este altarul neamului.

Dar pentru voi, ciocoi nenorociți,  mai înseamnă ceva?!

Președintele Astrei clujene

P.S. Interviul Președintelui INS privitor la recensământul agricol

https://agrointel.ro/187351/tudorel-andrei-presedinte-ins-faramitare-terenuri/

Nimenea nu este contra recensământului pământului ci împotrivă vânzării către străini!

~Cavaler de Clio~

Acest articol a fost publicat în Articole, Autori și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.