Consiliere Gratuita

Cum funcționează : „Biblioteca – Cavalerului”

Ai la dispoziție două posibilități de a intra în contact cu unul dintre consilierii noștri:

  1. Prin crearea unui cont personal, solicită câteva informații minime, respectiv alegerea unui nume de utilizator, a unei parole de acces și atașarea unei adrese de email, astfel încât identitatea ta să fie protejată. Îți recomandăm ca ulterior să completezi profilul tău de utilizator cu informații relevante pentru procesul de consiliere, care să-i permită consilierului să ofere răspunsuri cât mai pertinente întrebărilor tale.Întrebările sunt private și răspunsurile acestora vor putea fi vizualizate doar de tine și consilierul care va prelua întrebarea. Avantajul creării contului va fi posibilitatea ca „dialogul” inițiat cu unul dintre consilieri noștri să aibă continuitate, bineînțeles, în limitele impuse de cadrul online, iar tu vei putea accesa cu ușurință răspunsurile primite la toate întrebările tale și strategiile de rezolvare pe care le veți construi împreună.
  2. Prin adresarea directă a unei întrebări ‒ este o modalitate rapidă -, și presupune doar adăugarea întrebării și atașarea unei adrese de email, prin intermediul căreia îți va fi creat automat un cont de către platformă și vei primi datele de logare pe adresa de email furnizată.

Cum te înregistrezi?

Te poți înregistra pe site folosind opțiunea LOGARE (dreapta sus). Vei primi o parolă aleatorie pe mail (inbox sau spam) și un link care te va redirecționa spre o pagină unde îți poți schimba parola, iar contul tău va fi activat.

Consilier

Consilierii sunt specializați pe anumite domenii și vor alege să răspundă acelor întrebări pentru care sunt specializați.

Timpul de răspuns la întrebările lansate variază în funcție de disponibilitatea consilierilor, de numărul de întrebări preluate de aceștia, însă vom face tot posibilul ca răspunsul tău să fie furnizat într-un timp cât mai scurt, maxim 48h, dacă e posibil;

Consilierea funcționează precum întâlnirea față în față. Însă, la fel ca în cazul consultației la bibliotecă, este nevoie de deschiderea, angajamentul și implicarea ta activă pentru a obține rezultate vizibile.

  • Serviciile de consiliere online, cu text, oferite de MEMBRII „Asociației Naționale a Cavalerilor de Clio” și partenerii voluntari, prin intermediul platformei de consiliere online „Biblioteca – Cavalerilor”, sunt informații puse la dispoziție gratuit tinerilor între 15 și 30 ani.
  • Consilierii de la „Biblioteca – Cavalerilor” asigură confidențialitatea informațiilor oferite prin intermediul întrebărilor private, exceptând situațiile în care viața utilizatorului sau a altei persoane este în pericol. În această situație, consilierii pot încălca dreptul la confidențialitate în vederea asigurării integrității beneficiarului, în măsura în care informațiile oferite îi permit acest lucru.
  • Ținând cont de specificul online al serviciilor oferite, răspunsurile întrebărilor vor fi condiționate de timp și de accesul la internet al consilierilor.
  • „Biblioteca – Cavalerilor” nu oferă ședințe de consiliere online, în timp real, decât în măsura disponibilității consilierilor și ca urmare a unei programări anterioare cu aceștia. Pentru obținerea unor rezultate vizibile în viața ta, este nevoie de onestitate, deschidere, angajament și implicare personală din partea ta.
  • Răspunsurile care îndeamnă la acțiune oferite de consilierii de la „Biblioteca – Cavalerilor” nu au caracter obligatoriu, nu înlocuiesc alte forme de consultare de tip „cabinet” sau servicii de învățare de tip „meditații”.
  • Din cauza limitelor impuse de mediul online, a interacțiunii indirecte și a informațiilor incomplete cu privire la situația utilizatorilor, consilierii nu își asumă răspunderea în eventualitatea evoluției negative sau/și a lipsei de coerență a utilizării informației furnizate.
  • „Biblioteca – Cavalerilor” , și publicațiile sale „Cetatea Cavalerilor”, și „Opinia Cetății” având ISSN pot fi utilizate prin citarea sursei pentru diverse lucrări vu caracter științific, de către orice beneficiar cu respectarea legii dreptului de autor.
  • Consilierea online oferită de „Biblioteca – Cavalerilor” nu este un serviciu de tip „urgență”.

Implică-te!

Fii voluntar și ajută, doneaza voluntar o carte.

În acest fel oferim consistență și relevanță, dar păstrăm stilul și modalitățile de abordare ale subiectului ținând cont de specificul grupului țintă.

Colonel r. Dr. Constantin MOȘINCAT