„UN GÂND PIOS CĂTRE SFÂNTUL CRĂCIUN ”

 

EMISIUNE RADIO MARIA

 21 DECEMBRIE   2022

MODERATOR : CLAUDIU ARDELEAN

LĂUDAT SĂ FIE ISUS ȘI SFÂNTA  FECIOARĂ  MARIA , gândul meu dar in special cuvintele mele se  îndreaptă spre esența credinței pe care ne-a dat-o marea sărbătoare a Sfântului Crăciun prin  Nașterea  Pruncului Sfânt Isus Christos.

Ca mama, mă gândesc la grija și problemele prin care Sfânta Fecioară Maria aduce pe lume pe Mesia ,

Mă gândesc la travaliul și condițiile grele total necorespunzătoare pentru a-l Naște pe Pruncul Sfânt.

Fiecare mama trece prin dureri, suferință, și în special  prin sentimentul de a-și vedea cât mai repede copilul, de-ai auzi țipătul de bucurie pentru primul contact cu lumea, în care v-a trăi,

 Dar cu mare credință în suflet și cu venerație pentru sărbătoarea pe care o așteptăm, consider că  Sfântul Crăciun este o sărbătoare a familie.

 Familie care se pregătește sufletește pentru ca, fiecare membru să întâmpine Nașterea Pruncului Isus cu sufletul curat, cu mărturisirea prin spovada, de iertare a păcatelor și spre o viață plină de bucurii și împliniri în dragoste.

Pregătirea și împodobirea Bradului de Crăciun este o tradiție în familia mea, ca și al altor români cu credință tare. De fiecare Sărbătoare toți membrii familie, sau poate  numai o parte, din membrii familie  sunt prezenți la Colinda de întâmpinare a Sfântului și darnicului Moș Crăciun.

 Astăzi am o înteită bucurie: că sunt mama, bunică și străbunică fericită pentru că am alături de mine copii, nepoții și pe unul din strănepoții mei care a cântat colinda  Florile Dalbe!

Bradul îl împodobește cu globulețe, beteală, bomboane și gutui mici sau mere roșii,  nuci și turtă dulce. Sub brad, Moșul aduce pentru fiecare (din cei ce-au fost cuminți peste an) și pune un mic cadou personalizat pentru membrii familie (după cum i-au scris lui în Țara Laponiei).

Apoi drept mulțumire  în cor îi colindăm,  cunocutele *Mos Craciun cu plete dalbe* si se încheie cu *Mos Crăciun– de la noi să nu te duci*!

Cadoul surpriză a venit pentru mine, adus de Bunul Moș Crăciun,  după dorința nepotul meu si strănepotul meu, spre marea mea bucurie – un televizor cu ecran mare. Televizorul meu, cu ecran mic, l-am rugat pe Moșul să-l ducă unui student de la Facultatea de Art , student cu un talet nativ pentru arta plastică, student care provine dintr-o familie cu probleme mari sociale.

 Adevărul este că *Dar din Dar te duce in Rai *  pentru că în momentul în care  primeam un cadou din partea Ordinului Franciscan Terțiar, în același moment predan televizorul celui care avea nevoi de acest cadou.

În fața porții s-au intersectat cadourile noastre.  Mulțumesc membrilor frați franciscani !!!

E o tradiție ca după împodobirea Bradului de Crăciun, fiecare  să aprindă o lumânare din pomul împodobit, este lumânarea personală și o aprinde de câte ori spune o rugăciune  până la Bobotează.

 Surpriza  cadourilor este un sentiment de mare bucurie și mulțumire, mai ales când în pachetul primit fiecare găsește împlinirea dorinței pentru cea ce a avut nevoie sau a constatat  imaginația, creativitatea obiectului primit de fiecare  membru al  familie, oferit generos de Moș Crăciun.

 Fericirea este mare și îmbrățișările și mulțumirile transmit emoția evenimentului purificator prin care se  vestește și celebrează Marele Praznic al Nașterii Mântuitorului Nostru Isus Christos.

  Gândul meu pentru Sfântul Crăciun este îndreptat spre dorința de a transmite tuturor ascultătorilor emisiunilor Radio Maria, de a aștepta Nașterea lui Isus cu sănătate, cu multă lumină în suflet, Lumină  pe care o răspândește această Veste Minunată, cu dragoste, înțelegere și ajutor față de toți membrii familiei și mai ales cu Pacea pe care o dorim pentru toți locuitorii acestui pământ, Pământul pe care sosește în fiecare an Domnul Nostru Isus Christos.

 Sărbători cu Sănătate, fericite

căci precum zice colindul românesc:

Acest Praznic Minunat,

Noi cu drag l-am așteptat

Astăzi s-a născut Christos,

La tot omul de folos!

Lăudați și cântați și vă bucurați!

Binecuvântat Praznic tuturor!                          

   Ing. MIORIȚA SĂTEANU

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Articole, Autori și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns